Konferencija

UNICEF & Gloria Talk

27. svibnja 2024., Wespa Business & Lounge, Zagreb

“Djeca su naš najvažniji posao” ključni je motiv i poruka s UNICEF & Gloria Talk konferencije održane u Wespa business & lounge centru.

Konferencija je poslužila da zajedno razmotrimo budućnost koju ostavljamo djeci i potaknula nas na razmišljanje kako osigurati da djeca dobiju podršku koja im je potrebna za bezbrižno i ispunjeno djetinjstvo.

“Kome pripada budućnost?” naslov je zanimljivog predavanja koje je održao jedinstveni predavač Korado Korlević, poznati astronom i futurolog, vrsni edukator i pokretač Zvjezdarnice Višnjan. “Djecu treba pripremiti za sve vrste budućnosti. Moramo ih poticati da razviju kritičko mišljenje, da nauče razlikovati istinu i laž i da razviju određene vještine”, poručio je Korado Korlević.

Od gospođe Ane Dautović, vršiteljice dužnosti predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, čuli smo o provedbi planiranih programskih aktivnosti UNICEF-a i postizanju dugoročnih, održivih, sustavnih, smislenih i sigurnih ulaganja u djecu – onih koja donose rezultate i omogućavaju nam da kreiramo budućnost kakvu priželjkujemo.

U sklopu konferencije održao se i panel o tome zašto je ulaganje u djecu danas ulaganje u bolju budućnost za sve, koji je ujedno bio i prikaz iskustava, motivacije i dobrih praksi ostvarenih kroz suradnju s UNICEF-om na poticanju odgovornog poslovnog ponašanja prema djeci i ulaganju u djecu. Na panelu su sudjelovali Irena Weber, Ivana Gažić, Marija Miholjek, prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić i Mirjana Matešić.

Konferenciju smo zatvorili u inspirativnom razgovoru s Tanjom Radočaj, bivšom predstojnicom UNICEF-a za Hrvatsku, koja nas je podsjetila na povijest UNICEF-a u Hrvatskoj.

Organizatori: