Izbor Jutarnjeg lista

Nautičko jedro

21. rujna 2023., restoran Primi terreni, Rovinj

Nautičko Jedro 2023. jedinstveni je projekt Jutarnjeg lista koji je okupio hrvatske marine, nautičare iz Hrvatske i iz inozemstva. 

Prema riječima glavnog urednika Gorana Ogurlića, nakon 55 dana plovidbe, više od 1000 prijeđenih milja od Dubrovnika do Umaga, obilaska 25 hrvatskih marina i 40-ak destinacija, 22 hrvatska otoka i 15-ak uvala, brojnih anketa s gostima i druženja s osobljem marina, predstavnici Nautičkog jedra Jutarnjeg lista predstavili su dugo iščekivane rezultate o iskustvima nautičara koji su ovog ljeta boravili u Hrvatskoj. Ploveća redakcija bila je sastavljena od najboljih novinara i fotoreportera Hanza Medije, ali i obogaćena tekstovima “najboljih autora i kolumnista Jutarnjeg lista” koji su pripremili izuzetno čitane tekstove. I ove godine potvrdili su prošlogodišnji rekord u čitanosti – prilozi Nautičkog jedra imali su više od 1,54 milijuna pregleda.

Time je ovaj projekt iz godine u godinu dokazuje kako postoji izuzetan interes za nautiku, ali i za destinacijski turizam, jer su u brojnim reportažama prikazane dosad nepoznate uvale, pristaništa i otočići.

Na svečanom proglašenju najbolje hrvatske marine, održanom u rovinjskom restoranu Primi terreni, ACI marina Rovinj proglašena je za najbolju marinu na Jadranu. Ocijenili su tako nautičari, ali i novinari Jutarnjeg lista u sklopu akcije Nautičko jedro Jutarnjeg lista. Drugo mjesto pripalo je marini Palmižana, a treće mjesto marini Frapa u Rogoznici. Najveći lanac marina na Mediteranu, ACI, osvojio je i priznanje za zaštitu okoliša i ekologiju koje je pripalo ACI marini Cres, priznanje za gastronomiju otišlo je u ACI marinu Dubrovnik, a priznanje za najljubazniju hrvatsku marinu dobila je marina Korkyra. Posebno priznanje za ulaganje u nautički turizam dobila je marina Punat.

Organizatori: