Konferencija Jutarnjeg lista

Najbolji mladi poljoprivrednik

10. travnja 2024., Le Méridien Lav Split, Podstrana

Devetu godinu zaredom birali smo najboljeg mladog poljoprivrednika za 2024. u organizaciji Jutarnjeg lista i hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčane Glavak. 

Cilj ovog natječaja od početka je bio promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao. 

Dario Pocedulić pobjednik je ovogodišnjeg izbora, drugo mjesto osvojio je Andrija Škrlec i treće mjesto osvojio je Darijo Sajko. 

Prema glasovima čitatelja na portalu Jutarnji.hr pobjednica je Ivona Andrašić Presečan. Nagrade najboljim mladim poljoprivrednicima dodijelile su Sunčana Glavak, zastupnica u EU parlamentu i ambasadorica projekta ispred Europske pučke stranke (EPP za Hrvatsku), Marija Vučković, ministrica poljoprivrede u Vladi RH i Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke partnera projekta.

Nakon svečane dodjele uslijedila je poljoprivredna konferencija s panel-raspravom na temu novih mogućnosti u ruralnom prosturu za mlade, koji su izazovi i prilike. U raspravi su sudjelovali Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta ispred Europske pučke stranke (EPP za Hrvatsku), Goran Punda, izvršni direktor kooperacije ENNA Fruita, David Pejić, najbolji mladi poljoprivrednik za 2023. i Dario Pocedulić, najbolji mladi poljoprivrednik za 2024.

Organizatori: