Konferencija Jutarnjeg lista

Korporativno upravljanje i održivo poslovanje

24. listopada 2023., Hotel Esplanade Zagreb

Jutarnji list i Hanfa i ove su godine zajednički organizirali konferenciju „Korporativno upravljanje i održivo poslovanje – put u klimatsku tranziciju“ koja je na jednom mjestu okupila 250 predstavnika kompanija, državnih tijela, znanstvene zajednice, granskih i interesnih udruženja te financijskih i ESG stručnjaka.

Konferenciji je nazočio u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar financija dr.sc. Marko Primorac, ministar financija Crne Gore, Aleksandar Damjanović, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke dr.sc. Sandra Švaljek, predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore Željko Drinčić i mnogi drugih uzvanici.

Glavna poruka konferencije je da je primjena održivih načela i put ka zelenoj i klimatskoj tranziciji neizbježna za poslovanje u budućnosti, posebice u svjetlu brzih klimatskih promjena te da se svi tome trebaju prilagoditi žele li opstati i biti profitabilni.

Fokus ovogodišnjeg gospodarskog skupa bio je na iznimnom značaju kvalitete korporativnog upravljanja s posebnim naglaskom na održivost i povjerenje u izazovnim vremenima.

Atlantic grupa, Končar Elektroindustrija i Ericsson Nikola Tesla dobili Hanfina priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2022. 

Na konferenciji je izlagao Goran Mazar, viši partner i voditelj za ESG KPMG Njemačka, istaknuvši negativan smjer globalnog zatopljenja i brze promjene s kojima se suočavamo zbog posljedica klimatskih promjena. To je bio i svojevrsni uvod u panel-raspravu „Novi korporativni standardi i održivost“ na kojem su sudjelovali dr.sc. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode WWF Adria, Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Gordan Kolak predsjednik Uprave Končar Elektroindustrija, Boštjan Napast, predsjednik Uprave ENNA Grupe i Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije.

U sklopu konferencije održat će se panel-rasprava “Novi korporativni standardi i održivost”, na kojoj će sudjelovati Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije, Boštjan Napast, predsjednik Uprave ENNA Grupe i Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Organizatori:
Partneri projekta: