Max fishing

Magazin koji se od prve do zadnje stranice bavi morskim ribolovom koji je nekima strast, drugima hobi, trećima povremena razbibriga, najmlađima uzbudljiva vještina koju tek trebaju naučiti. Svima njima Max fishing nudi brojne zanimljive teme, ribolovne reportaže, inovacije u tehnikama ribolova i priboru, male i velike tajne istinskih ribolovnih meštara, stručne prikaze i testove ribolovnih alata te niz drugih zanimljivih sadržaja.

Miomir Štrbac
Glavni urednik
Miomir Štrbac / miomir.strbac@slobodnadalmacija.hr

Miomir Štrbac inicirao je pokretanje magazina Max fishing 2013. godine i od tada je njegov glavni urednik. Usporedno je od 2009. do 2018. uređivao i magazin Otvoreno more u čijem je okrilju Max fishing i nastao. Prije dolaska u modre revije Slobodne Dalmacije, na što ga je potaknula dugogodišnja velika ljubav prema moru, nautici i ribolovu, u dnevnim novinama se dugi niz godina bavio ekonomskim novinarstvom te je desetak godina uređivao gospodarski prilog Kuna i dnevnu rubriku Ekonomija. Po struci je diplomirani politolog.

Gordan Jelavić
Zamjenik glavnog urednika
Gordan Jelavić / gordan.jelavic@slobodnadalmacija.hr

Gordan Jelavić je od 2019. godine glavni urednik Otvorenog mora te zamjenik glavnog urednika Max fishinga. Dvadeset godina u novinarstvu i 15 za kormilom nautičkih magazina. Kao i sva djeca s mora, odrastao je s maskom, perajama i udicom, a s vremenom postao ekološki aktivist i čistač podmorja. Kroz tehničko ronjenje razvila se strast za brodovima, ali umjesto duge plovidbe, odabrao je tipkovnicu i novinarstvo. Po zadatku testira nove brodove, obilazi nautičke sajmove i stečene dojmove dijeli s čitateljima. Prati sve novosti iz svijeta nautike, jedrenja, brodske opreme i ribolova i s timom stručnih suradnika predstavlja ih na stranicama Otvorenog mora i portala Slobodne Dalmacije.