Jutarnji list

Medij u kojem se stvaraju najrelevantniji informativni sadržaji postavljajući pitanja, vrednujući znanje, informirajući javnost, dajući kontekst nepotpunim i pristranim informacijama, otklanjajući predrasude i potičući javnu raspravu o bitnim problemima društva u interesu stvaranja zajednice informiranih građana. Jutarnji list komunicira s čitateljima na svim platformama, sadržajima koji odgovaraju cijelom spektru njihovih interesa. Najutjecajniji je kanal za vijesti iz javne sfere u Hrvatskoj i lider u kategorijama privatnih interesa čitatelja – kultura, slobodno vrijeme, stanovanje, hrana, zdravlje.

Goran Ogurlić
Glavni urednik
Goran Ogurlić / goran.ogurlic@hanzamedia.hr

Goran Ogurlić glavni je urednik Jutarnjeg lista od 2015. godine, čiji je mandat potvrđen i ponovnim imenovanjem 2019. U Jutarnji list je došao 1998. kad je sudjelovao u pripremama za pokretanje najvećeg dnevnog lista nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj. U prvoj postavi bio je šef deska, zatim pomoćnik glavnog urednika pa zamjenik glavnog urednika. Godine 2006. odlazi u Večernji list gdje je osam godina bio glavni urednik. U svojoj karijeri, koja započinje 90-ih godina, bio je pomoćnik glavnog urednika u prvom privatnom dnevnom listu u demokratskoj Hrvatskoj pokrenutog u Rijeci, glavni urednik omladinskog lista Val u Rijeci te glavni urednik privatnog tjednika Kronika u Rijeci, koji je i pokrenuo. Sudjelovao je i u pokretanju još jednog dnevnog lista u Rijeci, primorsko-goranskog Dnevnika, gdje je bio pomoćnik glavnog urednika. Surađivao je s Novim listom, Slobodnom Dalmacijom, Nedjeljnom Dalmacijom, Globusom. Sudionik je Domovinskog rata i akcije Oluja.

Nino Đula
Zamjenik glavnog urednika (web)
Nino Đula / nino.djula@hanzamedia.hr

Nino Đula je od 2016. godine zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista i kolumnist tjednog političkog izdanja Magazin. Novinarsku karijeru započinje 1989. na Radio Dubrovniku, a tijekom Domovinskog rata bio je uključen u rad ratnih novina iz Dubrovnika. Od 1992. do 1993. novinar je u dopisništvu Slobodne Dalmacije u Zagrebu, a potom između 1993. i 1997. angažiran u tada novoosnovanom zagrebačkom dopisništvu Novog lista. Godine 1997. priključuje se novom projektu magazina Tjednik koji izlazi do 1998. godine. Od tada pa sve do danas je novinar, kolumnist i urednik u izdanjima prvo Europapress holdinga, a danas Hanza Medije. U ovoj izdavačkoj kući je od 2009. do 2016. godine bio glavni urednik Globusa. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Matice hrvatske.

Vladimir Janković
Zamjenik glavnog urednika (razvoj proizvoda)
Vladimir Janković / vladimir.jankovic@hanzamedia.hr

Vladimir Janković prvi je novinarski zadatak odradio u Jutarnjem listu 2000. godine i tu je, uz kraće prekide, ostao do danas. Kao novinar i urednik prošao je kroz većinu rubrika. Zamjenik je glavnog urednika od 2015. godine.

Marko Biočina
Pomoćnik glavnog urednika (gospodarstvo)
Marko Biočina / marko.biocina@hanzamedia.hr

Marko Biočina pomoćnik je glavnog urednika Jutarnjeg lista za gospodarstvo od 2021. godine. Prethodno je u kompaniji obnašao niz uredničkih dužnosti, među ostalim bio je glavni urednik gospodarskog sadržaja Hanza Medije, glavni urednik političkog tjednika Globus te urednik Magazina, subotnjeg političkog podlistka Jutarnjeg lista. Novinarstvom se počeo baviti početkom 2000-ih, a prije dolaska u Hanza Mediju pisao je za niz domaćih tiskanih medija, od Nacionala, Večernjeg lista do Poslovnog dnevnika gdje je bio i zamjenik glavnog urednika. Tijekom dosadašnje karijere bavio se širokim spektrom tema, od politike i gospodarstva do društvenih fenomena i sporta. Za svoj novinarski rad na području poslovnog novinarstva nagrađen je s više domaćih i međunarodnih nagrada, a više je puta u tradicionalnom istraživanju agencije Media Net uvršten na popis deset najboljih novinara u hrvatskim tiskanim medijima. Diplomirao je poslovno upravljanje, a magistrirao diplomaciju na University of London.

Pomoćnik glavnog urednika (premium)
Tomislav Mamić / tomislav.mamic@hanzamedia.hr
Vladimir Marinović
Pomoćnik glavnog urednika (web)
Vladimir Marinović / vladimir.marinovic@hanzamedia.hr

Vladimir Marinović pomoćnik je glavnog urednika Jutarnjeg lista za web od 2021. godine. Novinarsku karijeru započinje kao novinar u sportskoj redakciji Jutarnjeg lista 2002. godine, dok se uredničkim poslom počeo baviti u dnevnom listu Metro Express 2006. godine. Na online platforme prelazi 2008. godine te radi kao jedan od urednika Sportskih novosti i portala Jutarnjeg lista. Od 2019. obnašao je funkciju izvršnog urednika portala jutarnji.hr.