Jutarnji list

Medij u kojem se stvaraju najrelevantniji informativni sadržaji postavljajući pitanja, vrednujući znanje, informirajući javnost, dajući kontekst nepotpunim i pristranim informacijama, otklanjajući predrasude i potičući javnu raspravu o bitnim problemima društva u interesu stvaranja zajednice informiranih građana. Jutarnji list komunicira s čitateljima na svim platformama, sadržajima koji odgovaraju cijelom spektru njihovih interesa. Najutjecajniji je kanal za vijesti iz javne sfere u Hrvatskoj i lider u kategorijama privatnih interesa čitatelja – kultura, slobodno vrijeme, stanovanje, hrana, zdravlje.

Goran Ogurlić
Glavni urednik
Goran Ogurlić / goran.ogurlic@hanzamedia.hr

Goran Ogurlić glavni je urednik Jutarnjeg lista od 2015. godine, čiji je mandat potvrđen i ponovnim imenovanjem 2019. U Jutarnji list je došao 1998. kad je sudjelovao u pripremama za pokretanje najvećeg dnevnog lista nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj. U prvoj postavi bio je šef deska, zatim pomoćnik glavnog urednika pa zamjenik glavnog urednika. Godine 2006. odlazi u Večernji list gdje je osam godina bio glavni urednik. U svojoj karijeri, koja započinje 90-ih godina, bio je pomoćnik glavnog urednika u prvom privatnom dnevnom listu u demokratskoj Hrvatskoj pokrenutog u Rijeci, glavni urednik omladinskog lista Val u Rijeci te glavni urednik privatnog tjednika Kronika u Rijeci, koji je i pokrenuo. Sudjelovao je i u pokretanju još jednog dnevnog lista u Rijeci, primorsko-goranskog Dnevnika, gdje je bio pomoćnik glavnog urednika. Surađivao je s Novim listom, Slobodnom Dalmacijom, Nedjeljnom Dalmacijom, Globusom. Sudionik je Domovinskog rata i akcije Oluja.

Nino Đula
Zamjenik glavnog urednika (web)
Nino Đula / nino.djula@hanzamedia.hr

Nino Đula je od 2016. godine zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista i kolumnist tjednog političkog izdanja Magazin. Novinarsku karijeru započinje 1989. na Radio Dubrovniku, a tijekom Domovinskog rata bio je uključen u rad ratnih novina iz Dubrovnika. Od 1992. do 1993. novinar je u dopisništvu Slobodne Dalmacije u Zagrebu, a potom između 1993. i 1997. angažiran u tada novoosnovanom zagrebačkom dopisništvu Novog lista. Godine 1997. priključuje se novom projektu magazina Tjednik koji izlazi do 1998. godine. Od tada pa sve do danas je novinar, kolumnist i urednik u izdanjima prvo Europapress holdinga, a danas Hanza Medije. U ovoj izdavačkoj kući je od 2009. do 2016. godine bio glavni urednik Globusa. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Matice hrvatske.

Gordana Galović Dupan
Zamjenica glavnog urednika za gospodarstvo
Gordana Galović Dupan / gordana.galovic.dupan@hanzamedia.hr

Gordana Galović Dupan na poziciji je pomoćnice glavnog urednika za gospodarstvo Jutarnjeg od studenog 2022. godine.

Nakon 18 godina rada u Jutarnjem listu, magazinu Forbes i ostalim izdanjima, 2016. prelazi na poziciju content direktorice u najveću komunikacijsku agenciju 404, a zatim 2020. kao editorial direktorica i partnerica u agenciju 01 Content & Technology – C3 Croatia. Nakon agencijskog iskustva u osmišljavanju komunikacijskih strategija i razvoju novih proizvoda, produkciji specijaliziranih magazina i nagrađenih digitalnih projekata za vodeće kompanije, 2022. vraća se u svoju redakciju. 

U Jutarnjem, u kojem je još 1998. kao studentica novinarstva, s 19 godina, objavila svoju prvu vijest u gradskoj rubrici, a zatim tijekom 18 godina prošla sve stepenice novinarskog posla, danas je zadužena za novinarski i urednički tim koji pokriva teme iz gospodarstva.

Tomislav Mamić
Zamjenik glavnog urednika za premium sadržaj
Tomislav Mamić / tomislav.mamic@hanzamedia.hr

Tomislav Mamić pomoćnik je glavnog urednika Jutarnjeg lista za premium sadržaj od listopada 2021. godine.

Prvu vijest kao mladi novinar objavio je u Jutarnjem listu 2007. godine, prošao je kroz većinu rubrika Jutarnjeg te pisao za gotova sva izdanja Hanza Medije. Prvi urednički posao imao je u Nedjeljnom Jutarnjem kojeg je uređivao od 2019. do 2021. godine.

Vladimir Marinović
Pomoćnik glavnog urednika (web)
Vladimir Marinović / vladimir.marinovic@hanzamedia.hr

Vladimir Marinović pomoćnik je glavnog urednika Jutarnjeg lista za web od 2021. godine. Novinarsku karijeru započinje kao novinar u sportskoj redakciji Jutarnjeg lista 2002. godine, dok se uredničkim poslom počeo baviti u dnevnom listu Metro Express 2006. godine. Na online platforme prelazi 2008. godine te radi kao jedan od urednika Sportskih novosti i portala Jutarnjeg lista. Od 2019. obnašao je funkciju izvršnog urednika portala jutarnji.hr.

Srećko Milić
pomoćnik glavnog urednika za print
Srećko Milić / srecko.milic@hanzamedia.hr
Tomislav Novak
pomoćnik glavnog urednika za J2
Tomislav Novak / tomislav.novak@hanzamedia.hr