Jutarnji list

Medij u kojem se stvaraju najrelevantniji informativni sadržaji postavljajući pitanja, vrednujući znanje, informirajući javnost, dajući kontekst nepotpunim i pristranim informacijama, otklanjajući predrasude i potičući javnu raspravu o bitnim problemima društva u interesu stvaranja zajednice informiranih građana. Jutarnji list komunicira s čitateljima na svim platformama, sadržajima koji odgovaraju cijelom spektru njihovih interesa. Najutjecajniji je kanal za vijesti iz javne sfere u Hrvatskoj i lider u kategorijama privatnih interesa čitatelja – kultura, slobodno vrijeme, stanovanje, hrana, zdravlje.

Goran Ogurlić
Glavni urednik
Goran Ogurlić / goran.ogurlic@hanzamedia.hr

Goran Ogurlić glavni je urednik Jutarnjeg lista od 2015. godine, čiji je mandat potvrđen i ponovnim imenovanjem 2019. U Jutarnji list je došao 1998. kad je sudjelovao u pripremama za pokretanje najvećeg dnevnog lista nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj. U prvoj postavi bio je šef deska, zatim pomoćnik glavnog urednika pa zamjenik glavnog urednika. Godine 2006. odlazi u Večernji list gdje je osam godina bio glavni urednik. U svojoj karijeri, koja započinje 90-ih godina, bio je pomoćnik glavnog urednika u prvom privatnom dnevnom listu u demokratskoj Hrvatskoj pokrenutog u Rijeci, glavni urednik omladinskog lista Val u Rijeci te glavni urednik privatnog tjednika Kronika u Rijeci, koji je i pokrenuo. Sudjelovao je i u pokretanju još jednog dnevnog lista u Rijeci, primorsko-goranskog Dnevnika, gdje je bio pomoćnik glavnog urednika. Surađivao je s Novim listom, Slobodnom Dalmacijom, Nedjeljnom Dalmacijom, Globusom. Sudionik je Domovinskog rata i akcije Oluja.

Nino Đula
Zamjenik glavnog urednika (web)
Nino Đula / nino.djula@hanzamedia.hr

Nino Đula je od 2016. godine zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista i kolumnist tjednog političkog izdanja Magazin. Novinarsku karijeru započinje 1989. na Radio Dubrovniku, a tijekom Domovinskog rata bio je uključen u rad ratnih novina iz Dubrovnika. Od 1992. do 1993. novinar je u dopisništvu Slobodne Dalmacije u Zagrebu, a potom između 1993. i 1997. angažiran u tada novoosnovanom zagrebačkom dopisništvu Novog lista. Godine 1997. priključuje se novom projektu magazina Tjednik koji izlazi do 1998. godine. Od tada pa sve do danas je novinar, kolumnist i urednik u izdanjima prvo Europapress holdinga, a danas Hanza Medije. U ovoj izdavačkoj kući je od 2009. do 2016. godine bio glavni urednik Globusa. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Matice hrvatske.

Vladimir Janković
Zamjenik glavnog urednika (razvoj proizvoda)
Vladimir Janković / vladimir.jankovic@hanzamedia.hr

Vladimir Janković prvi je novinarski zadatak odradio u Jutarnjem listu 2000. godine i tu je, uz kraće prekide, ostao do danas. Kao novinar i urednik prošao je kroz većinu rubrika. Zamjenik je glavnog urednika od 2015. godine.

Pomoćnik glavnog urednika (premium)
Tomislav Mamić / tomislav.mamic@hanzamedia.hr
Vladimir Marinović
Pomoćnik glavnog urednika (web)
Vladimir Marinović / vladimir.marinovic@hanzamedia.hr

Vladimir Marinović pomoćnik je glavnog urednika Jutarnjeg lista za web od 2021. godine. Novinarsku karijeru započinje kao novinar u sportskoj redakciji Jutarnjeg lista 2002. godine, dok se uredničkim poslom počeo baviti u dnevnom listu Metro Express 2006. godine. Na online platforme prelazi 2008. godine te radi kao jedan od urednika Sportskih novosti i portala Jutarnjeg lista. Od 2019. obnašao je funkciju izvršnog urednika portala jutarnji.hr.