Globus

Najstariji, najugledniji i najutjecajniji politički magazin u Republici Hrvatskoj. Od 1990. sinonim je za prvorazredno istraživačko i analitičko novinarstvo. Namijenjen je čitateljima kojima dnevnonovinske i televizijske informacije nisu dovoljne, intelektualno znatiželjnima koji traže dublji uvid u pozadinu političkih, društvenih i ekonomskih zbivanja. Globusovi novinari, komentatori i kolumnisti već trideset godina posvećeni su ispunjavanju upravo tih zahtjeva. Sa stavom i stilom.

Zdravko Milinović
Glavni urednik
Zdravko Milinović / zdravko.milinovic@hanzamedia.hr

Zdravko Milinović je početkom 2020. godine ponovno imenovan glavnim urednikom Globusa gdje prvi puta dolazi 1997. kao zamjenik glavnog urednika, a zatim kao glavni urednik od 2016. do početka 2019.
Pisao je u Studentskom listu, Poletu, Danasu i Startu. Profesionalnu novinarsku karijeru započinje 1987. u Večernjem listu kao novinar gradske rubrike, a potom urednik u Poslovnoj srijedi, šef deska, pomoćnik glavnog urednika, izvršni urednik i urednik Obzora. Sudjelovao je u pokretanju Jutarnjeg lista gdje je radio kao zamjenik glavnog urednika, izvršni urednik i direktor. U dva navrata je bio direktor novinskog izdavaštva kompanija Europapress holding i Hanza Medije. 2008. je bio urednik u Media servisu. Urednik je nekoliko knjiga i posebnih izdanja.