Dubrovački vjesnik

Najstariji lokalni medij i najčitaniji tjednik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji donosi političke, gospodarske, kulturne i sportske teme. Relevantan informativni sadržaj, nezaobilazan u životu lokalne zajednice već 70 godina.

Antun Masle
Glavni urednik
Antun Masle / nino@dubrovacki.hr

Antun Masle je na čelu Dubrovačkog vjesnika, vodećeg lokalnog tjednika, od 2017. godine. U dosadašnjoj karijeri radio je u Globusu, Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, surađivao s Glorijom i Arenom. U međuvremenu je razdoblje od 2006. do 2011. proveo na mjestu urednika dnevnih vijesti Nove TV. Devedesetih godina za Europapress holding bavio se istraživačkim novinarstvom i izvještavanjem s ratišta u Hrvatskoj, te s najvažnijih svjetskih točaka sukoba – Bosne i Hercegovine, Čečenije, Iraka, Afganistana. Uvršten je u takozvanu Bijelu knjigu kao jedan od novinara koji su doživjeli ozbiljne reperkusije tadašnje vlasti.

Anđelka Kelava
Zamjenica glavnog urednika
Anđelka Kelava / andjelka@dubrovacki.hr

Anđelka Kelava u Dubrovačkom vjesniku radi kao zamjenica glavnog urednika. U taj županijski tjednik došla je 2002. godine iz dubrovačkog dopisništva Slobodne Dalmacije gdje je, nakon povratka iz Njemačke, radila pet godina kao honorarna suradnica. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti odsjek novinarstva u Sarajevu gdje je također kraće vrijeme radila na novinarskim poslovima.

Anton Hauswitschka
Izvršni urednik
Anton Hauswitschka / haus@dubrovacki.hr

Anton Hauswitschka izvršni je urednik Dubrovačkog vjesnika od 2008. godine. Karijeru započinje 1993. kada honorarno počinje raditi za dnevni list Vjesnik kao fotoreporter, a 1995. kao stalno zaposleni dopisnik iz Dubrovnika (pokrivao je Dubrovačko-neretvansku županiju, Crnu Goru i BiH do Mostara te pratio sve najvažnije događaje u regiji). Za šefa dopisništva imenovan je 1998. gdje radi do 2008. kada prelazi u Dubrovački vjesnik na poziciju izvršnog urednika. Među ostalim, autor je izložbe fotografija pogibije Rona Browna, koautor fotomonografije “Ston u Trešnji” te sudionik izložbe “Suvremena hrvatska fotografija“.

Urednik portala
Bruno Lucić / bruno@dubrovacki.hr