Dubrovački vjesnik

Najstariji lokalni medij i najčitaniji tjednik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji donosi političke, gospodarske, kulturne i sportske teme. Relevantan informativni sadržaj, nezaobilazan u životu lokalne zajednice već 70 godina.

Jadran Kapor
Glavni urednik
Jadran Kapor / jadran.kapor@slobodnadalmacija.hr

Jadran Kapor nepunih je pet godina bio na čelu redakcije Slobodne Dalmacije koja je kruna njegove karijere koja je započela 1989. godine u sportskoj rubrici Dubrovačkog vjesnika. Dužnost glavnog urednika Dubrovačkog vjesnika napustio je 1998. da bi se pridružio ekipi koja je stvarala Jutarnji list. Nakon pet godina koliko je bio šef dopisništva Jutarnjeg lista u Dubrovniku, otišao je na tri i pol godine u Crnu Goru kao direktor podgoričkih Vijesti. Iz Podgorice se vraća u Zagreb gdje je najprije bio direktor Jutarnjeg lista, potom Poslovnog dnevnika, a nakon toga i savjetnik u Styriji. Samo godinu dana proveo je izvan novinarstva – kao savjetnik uprave Zračne luke Zagreb. Nakon toga se najprije na nekoliko godina vratio u podgoričke Vijesti kao direktor posebnih izdanja, a onda opet svojim kolegicama i kolegama u Dubrovački vjesnik. Dobitnik je Spomenice domovinskog rata i nikada do kraja procesuiranih batina, pa se njegovo ime 2011. našlo i u Bijeloj knjizi Hrvatskog novinarskog društva. 

 

Anđelka Kelava
Zamjenica glavnog urednika
Anđelka Kelava / andjelka@dubrovacki.hr

Anđelka Kelava u Dubrovačkom vjesniku radi kao zamjenica glavnog urednika. U taj županijski tjednik došla je 2002. godine iz dubrovačkog dopisništva Slobodne Dalmacije gdje je, nakon povratka iz Njemačke, radila pet godina kao honorarna suradnica. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti odsjek novinarstva u Sarajevu gdje je također kraće vrijeme radila na novinarskim poslovima.

Anton Hauswitschka
Izvršni urednik
Anton Hauswitschka / haus@dubrovacki.hr

Anton Hauswitschka izvršni je urednik Dubrovačkog vjesnika od 2008. godine. Karijeru započinje 1993. kada honorarno počinje raditi za dnevni list Vjesnik kao fotoreporter, a 1995. kao stalno zaposleni dopisnik iz Dubrovnika (pokrivao je Dubrovačko-neretvansku županiju, Crnu Goru i BiH do Mostara te pratio sve najvažnije događaje u regiji). Za šefa dopisništva imenovan je 1998. gdje radi do 2008. kada prelazi u Dubrovački vjesnik na poziciju izvršnog urednika. Među ostalim, autor je izložbe fotografija pogibije Rona Browna, koautor fotomonografije “Ston u Trešnji” te sudionik izložbe “Suvremena hrvatska fotografija“.

Urednik portala
Bruno Lucić / bruno@dubrovacki.hr